Westcon-klatrere til topps for Statoil

Stadig flere erstatter stillas med flerfaglige klatrere til å utføre oppdrag i høyden. Nylig hadde Westcon Løfteteknikk over 40 klatrere på oppdrag for Statoil under revisjonsstansen på Kårstø.


I løpet av den tre uker lange revisjonsstansen på Kårstø var mer enn 40 Westcon-klatrere på oppdrag i høyden for Statoil. - Det er en milepæl for oss når en såpass stor aktør som Statoil tar i bruk våre klatreteam til en så omfattende jobb som dette, sier administrerende direktør ved Westcon Løfteteknikk, Karl Johan Jentoft. (Illustrasjonsfoto fra kursing hos Westcon Løfteteknikk. Foto: FKH Media )

Westcon Løfteteknikk (WCL) avsluttet i slutten av september et av sine største oppdrag dette året. I forbindelse med revisjonsstansen på Statoils prosessanlegg på Kårstø ble klatrelag fra WCL hyret inn for omfattende oppdrag i høyden. Oppdragene omfattet blant annet ut på utskifting av ventiler, drenering og blending av flenser, og rigging. 

I stedet for å bygge stillas og sende fagfolk i høyden for å gjøre jobben, koblet de inn flerfaglig personell fra WCL. 

- Dette er første gang Statoil har gått så aktivt inn for å bruke klatrere fra oss i så stort omfang. Vi ser at stadig flere selskaper går den veien, og når en storaktør som Statoil benytter seg av våre tilkomstteknikere på et såpass omfattende oppdrag, er det en milepæl for oss, sier Karl Johan Jentoft, administrerende direktør i Westcon Løfteteknikk. 

Klatrer med stor faglig ballast 


WCLs klatrelag består av multipersonell; fagfolk innen ulike disipliner, som blant annet mekanikere, sveisere og elektrikere. De har i tillegg også kompetanse som industriklatrere, såkalt tilkomstteknikere. Tre måneder før revisjonsstansen startet personell fra WCL planleggingen av prosjektet. 

- Prosjekter som dette krever møysommelig planlegging, og teamene som skal utføre jobben må ha en solid faglig ballast for både å kunne planlegge og utføre oppdragene, forteller prosjektleder Jan Eivind Osmundsen. 

Under planleggingen og gjennomføringen var alt av tilgjengelig personell fra WCL engasjert i prosjektet. Revisjonsstansen på Kårstø startet 1. september. I løpet av de tre ukene stansen pågikk ble jobben gjennomført med mer enn 40 klatrere fra WCL, som bidro med løft og arbeid i høyden. 

- 22. september ble revisjonsstansen avsluttet. Vi hadde gjennomført oppdraget vårt med stor suksess, ingen uønskede hendelser og med utelukkende gode tilbakemeldinger. I etterkant har vi også hatt mindre oppdrag i kjølvannet av stansen, forteller Osmundsen. 

Kan spare 70 prosent 

WCL har levert klatrere til oppdrag under revisjonsstanser på Kårstø tidligere, men aldri av så stort omfang. Jentoft tror stadig flere oppdager de kostnadseffektive fordelene ved å bruke klatrere til denne typen oppdrag. 

- Ved å bruke tilkomstteknikere sparer man ressurser man ellers ville brukt på å bygge stillas og deretter sende ekstra fagfolk opp i høyden for å gjøre jobben. Med klatrere reduseres også tiden brukt på jobben. Vi ser at man faktisk kan spare opptil 70 prosent av kostnadene ved å benytte seg av klatrelag, sier Jentoft, som tror stadig flere vil velge å benytte seg av tilkomstteknikere framfor tradisjonell jobb i høyden med stilas. 

- WCL har de siste årene sikret seg flere rammeavtaler med sentrale aktører innen olje- og gassindustrien, blant andre Statoil. Vi har jobbet målrettet mot mange kunder, og som følge av dette er vi blitt tildelt store rammeavtaler. Når vi da får slike oppdrag, viser det at vi har bygd opp et godt forhold med kundene våre, sier han. 

Siste saker fra Medvind

Hva skjer i Medvind

Folk i vinden

Rediger Content Item
On test
Aktuelt detaljer
/aktuelt-details